Avsluta/Ta bort medlem

1. Logga in I IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på Administration i toppmenyn.

3. Klicka på Personer i vänstermenyn.

4. Gå till föreningsläge. Om du är i sektionsläge, klicka på Ändra

5. Välj Förening i rullistan och klicka på Byt.

6. Sök efter den medlem som du vill ta bort eller avsluta medlemsskapet för genom att fylla i information i något av sökfälten och klicka på knappen Sök. För att se fler sökfält, klicka på Utökad sökning. Klickar du på Sök utan att fylla i information i något av sökfälten så visas samtliga medlemmar i sökresultatet.

7. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Markera en eller flera medlemmar.

8. Klicka på knappen Avsluta/Ta bort och välj Avsluta medlem eller Ta bort medlem. Observera

• Avsluta medlem behåller sökbarheten och alla uppgifter om personen sparas vilket kan vara bra om personen blir medlem igen.
  • Ta bort medlem tar bort sökbarheten, inga uppgifter sparas.

Avsluta medlem: Om du väljer att avsluta en medlem så visas en ruta där du kan fylla i avslutningsdatum och en anledning. Fälten är frivilliga. Du ser även eventuella grupper som personen är med i och som personen kommer tas bort från. För att avsluta medlemmen, klicka på Spara.

Ta bort medlem: Om du väljer att ta bort en medlem så visas en ruta med kontrollfråga om du verkligen vill ta bort medlemmen. För att ta bort medlemmen, klicka på Spara.