Redigera en medlems roller

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på Administration i toppmenyn.

3. Klicka på Personer i vänstermenyn.

4. Sök efter den person vars roller du vill redigera genom att fylla i information i något av sökfälten och sedan klicka på knappen Sök. För att se fler sökfält, klicka på Utökad sökning. Klickar du på Sök utan att fylla i information i något av sökfälten så visas samtliga medlemmar i sökresultatet.

5. Sökresultatet visas längre ner på sidan. För att redigera, klicka på personens namn.

6. Till höger ser du de roller som personen har blivit tilldelad. För att lägga till eller ta bort roller klicka på Redigera

7. För att ta bort roller, behörigheter eller grupptillhörigheter från en person klicka på krysset vid respektive alternativ och lägg till roller, behörigheter eller grupptillhörigheter genom att söka efter och markera alternativet. När du har gjort dina ändringar klicka på Välj så kommer du tillbaka till tidigare vy, redigera person.

Markering på roller

• Kugghjul: Roller kan i vissa fall ha rollegenskaper vilket markeras med ett blått kugghjul. Klicka på kugghjulet för att sätta värden på den specifika rollen.
  • Utropstecken: Om en roll är markerad med ett utropstecken så betyder det att rollegenskap(er) finns angivet för denna person på denna roll. Rollegenskaper kan komma från ett förbund eller anges av föreningen.

8. Om du har gjort en ändring klicka på knappen Spara.