Aktivera Idrottsbrevlådan

Idrottsbrevlådan är en digital brevlåda framtagen av Riksidrottsförbundet i samarbete med Kivra.

Innan ni påbörjar aktivering av Idrottsbrevlådan för er organisation, kontrollera att ni har korrekta firmateckningsregler samt korrekt angivna firmatecknare i IdrottOnline. Läs mer om det här.

Följande villkor gäller:

• Endast användare med firmatecknarbehörighet kan aktivera Idrottsbrevlådan.
  • Firmatecknare måste i IdrottOnline ha en registrerad e-postadress och rollen klubbadministratör eller huvudadministratör.
  • Samtliga firmatecknare behöver en privat brevlåda hos Kivra för att aktivera och komma åt innehållet i Idrottsbrevlådan. Instruktioner för att skapa ett privatkonto hos Kivra hittar du här.

Så här går du som behörig firmatecknare tillväga för att aktivera Idrottsbrevlådan

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på Administration i toppmenyn.

3. Klicka på Inställningar i vänstermenyn.

4. Klicka på knappen Aktivera hos Kivra

5. Du omdirigeras nu till Kivras aktiveringsformulär där du anger din organisations organisationsnummer samt ditt personnummer.

6. Signera med Mobilt BankID för att påbörja aktiveringsprocessen.

7. I samband med att du signerar så notifieras organisationens andra firmatecknare (enligt firmateckningsrätten angiven i IdrottOnline) via mejl om att aktiveringen av Idrottsbrevlådan har påbörjats. Alla angivna firmatecknare ombedes signera för att slutföra aktiveringen.

8. När samtliga angivna firmatecknare har signerat får ni ett mejl om att er Idrottsbrevlåda är aktiverad.

Idrottsbrevlådan nås via Kivras mobil-app.  Logga in i din privata brevlåda så hittar du idrottsbrevlådan i menyn.