För förbund: Aktivera möjligheten att skicka digitala brev till Idrottsbrevlådan

Specialidrottsförbund kan skicka digitala brev till anslutna föreningar via Idrottsbrevlådan, förutsatt att föreningarna har aktiverat Idrottsbrevlådan.

Om ni ännu inte har aktiverat Idrottsbrevlådan för er organisation, läs mer om hur du gör det så ni kommer igång att skicka digitala brev.

Innan du påbörjar aktivering av skicka-funktionaliteten, kontrollera att ni har korrekta firmateckningsregler samt korrekt angivna firmatecknare i IdrottOnline. Läs mer om det här.

Observera att endast en användare med firmatecknarbehörighet har möjlighet att aktivera skicka-funktionaliteten och firmatecknaren måste ha en registrerad e-postadress i IdrottOnline.

Så här går du tillväga

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/ https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på Administration i toppmenyn.

3. Klicka på Inställningar i vänstermenyn.

4. Påbörja aktiveringen genom att klicka på Aktivera under rubriken Kivra – Skicka meddelande.

5. Läs igenom och godkänn Kivras Allmänna villkor för förmedlingstjänsten.

6. Klicka på Påbörja aktivering.

7. Läs igenom och godkänn Kivras Personuppgiftsbiträdesavtal för avsändare av e-försändelser.

8. Klicka på Gå vidare

9. Aktiveringen är slutförd. Klicka på Klar & Stäng