För förbund: Skicka digitala brev via Kivra

Specialidrottsförbund kan skicka digitala brev till anslutna föreningar via Idrottsbrevlådan, förutsatt att föreningarna har aktiverat Idrottsbrevlådan. Observera att

• Förbundet måste ha aktiverat skicka-funktionaliteten, läs mer om det här
  • För att skicka digitala brev så behöver du som användare ha behörighet till fliken Organisationer som du hittar i vänstermenyn under Administration i IdrottOnline. Det får du genom en administrativ behörighet som Förbundsadministratör. Hittar du inte fliken? Kontakta ditt förbunds huvudadministratör.
  • Det digitala brevet som skickas till Idrottsbrevlådan är en PDF-fil. Skapa ditt brev och spara det som PDF.

Så här går du tillväga:

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på Administration i toppmenyn.

3. Klicka på Organisationer i vänstermenyn.

4. Sök efter, och markera, de idrottsföreningar till vilkas Idrottsbrevlådor du vill skicka ett digitalt brev.

5. Klicka på knappen Meddelande

6. Metod: Välj Kivra.

7. Ange ämne, en eventuell beskrivning och bifoga PDF-filen (det digitala brevet). I mottagarlistan kan du sedan se vilka av dina valda mottagarorganisationer som har en aktiverad Idrottsbrevlåda och därmed kommer kunna ta emot ert digitala brev.

8. Kontrollera uppgifterna och skicka brevet genom att klicka på knappen Skicka