Importera aktiviteter

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på Aktivitet i toppmenyn.

3. Klicka på Kalendrar i vänstermenyn.

4. Klicka på Sök för att söka efter en kalender.

5. Klicka på kalendernamnet för att öppna den kalender du vill importera aktiviteter till.

6. Klicka på Importera och välj Aktiviteter löpande eller Enstaka aktiviteter. Eventuella ändringar i kalendern/tävlingssystemet såsom datum, tid eller plats kommer vid

• Aktiviteter löpande även synas i er IdrottOnline-kalender.
  • Enstaka aktiviteter inte uppdateras utan aktiviteten visas i kalender så som den var när ni importerade aktiviteten.

Importera aktiviteter via Aktiviteter löpande:

1. Klicka på Lägg till importregel.

2. Välj att hämta aktiviteter från kalendrar i föreningen eller från ett tävlingssystem. Observera att om ni inte kan välja från ett tävlingssystem så har inte det specialidrottsförbund som föreningen är med i ett tävlingssystem som är integrerat med IdrottOnline.

Hämta aktiviteter från kalendrar i föreningen:

1. Aktivitetstyp: välj aktivitetstyp som ska importeras. Lämnas fältet tomt så importeras samtliga aktivitetstyper.

2. Idrott: välj vilken idrotts aktiviteter som ska importeras. Lämnas fältet tomt så importeras samtliga idrotters aktiviteter.

3. Grupp: välj vilka gruppers aktiviteter som ska importeras. Lämnas fältet tomt så importeras samtliga gruppers aktiviteter.

4. Kalendrar: välj vilka kalendrars aktiviteter som ska importeras. Standardinställningen är att alla kalendrar är valda men du kan klicka på Välj och manuellt välja vilka kalendrars aktiviteter som ska importeras.

5. Klicka på Spara

Hämta aktiviteter från tävlingssystem:

1. Tävlingssystem: välj från vilket tävlingssystem aktiviteter ska importeras.

2. Lag: välj vilket lags (grupps) aktiviteter som ska importeras. Standardinställningen är alla lag/grupper men du kan ändra till ett specifikt lags aktiviteter genom att välja laget/gruppen i rullistan.

3. Klicka på Spara

Importera aktiviteter via Enstaka aktiviteter:

1. Välj att hämta aktiviteter från kalendrar i föreningen eller från ett tävlingssystem. Observera att om ni inte kan välja från ett tävlingssystem så har inte det specialidrottsförbund som föreningen är med i ett tävlingssystem som är integrerat med IdrottOnline.

2. Använd sökfälten för att söka efter de aktiviteter du vill importera till kalendern. Lämnas fälten tomma så visas samtliga aktiviteter. Obligatoriska sökfält är Datum från och Datum till.

3. Klicka på Sök

4. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Du kan behöva expandera fliken Välj aktiviteter att lägga till för att se alla.

5. Markera aktiviteterna du vill lägga till genom att bocka i rutan till vänster om aktiviteten.

6. Klicka på Spara