GDPR - Tillåt förbund att se och uppdatera personuppgifter

För att ändra inställningen så att förbund tillåts se eller/och uppdatera personuppgifter i föreningens register:

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på Administration i toppmenyn.

3. Klicka på Inställningar i vänstermenyn.

4. Här finns tre alternativ; Nej, Endast läsa och Läs och ändra

• Nej (standardinställning) innebär att förbund varken kan se, redigera eller exportera personuppgifter från föreningens register i IdrottOnline Administration. Respektive idrottsförbund kan alltså inte ta del av personuppgifter för de personer i föreningens medlemsregister som är aktiva i den aktuella idrotten. Notera att ett förbund trots detta val kan få tillgång till personuppgifter om föreningen har valt att dela dessa via andra moduler och applikationer såsom licensmodulen eller aktiverad integration.
  • Markera Endast läsa om ni vill tillåta respektive idrottsförbund läsa personuppgifterna för de personer i föreningens medlemsregister som är aktiva i den aktuella idrotten. Förbundet får då möjlighet att i IdrottOnline Administration läsa personuppgifter, exklusive personnummer, för de medlemmar som är markerade som aktiv i idrott och kan se och exportera dessa uppgifter.
  • Markera Läs och ändra om ni vill tillåta respektive idrottsförbund att uppdatera personuppgifterna för de personer i föreningens medlemsregister som är aktiva i den aktuella idrotten. Förbundet får då i IdrottOnline Administration tillgång till personuppgifter, inklusive personnummer, för de medlemmar som är markerade som aktiv i idrott och kan både uppdatera och exportera personuppgifter.

rf.se kan ni läsa mer om GDPR och Riksidrottsförbundets hantering av personuppgifter: