Skapa aktivitet (via fliken aktiviteter)

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/.

2. Klicka på Aktivitet i toppmenyn.

3. Klicka på Aktiviteter i vänstermenyn.

4. Klicka på knappen Skapa aktivitet.

Då öppnas en ny ruta.
Obligatoriska fält är markerade med en röd stjärna. Ska aktiviteten närvaroregistreras behöver du även ange Aktivitetens sluttid

Alla aktiviteter är per automatik förvalda att närvaroregistreras.
Ska aktiviteten inte närvaroregistreras, bocka ur rutan Aktiviteter ska närvaroregistreras.

En bild som visar text, skärmbild, nummer, programvara

Automatiskt genererad beskrivning

5. Upprepning: om aktiviteten ska upprepas, klicka på Redigera.

En bild som visar text, skärmbild, nummer, Teckensnitt

Automatiskt genererad beskrivning

6. Välj hur ofta upprepningen ska ske och när upprepningen ska upphöra. Du ser en sammanställning av dina val till höger

En bild som visar text, skärmbild, programvara, Webbsida

Automatiskt genererad beskrivning

7. Klicka på Välj för att lägga till.

8. Lägg till deltagare

För att underlätta kan ni lägga in förväntade deltagare och ledare på aktiviteterna.

Klicka på person eller grupp, välj från listan och klicka på Lägg till.
Ledare ska ha bock under rubriken ledare.
 Deltagare med funktionsnedsättning ska ha en bock under rubriken med en rullstol.

En bild som visar text, skärmbild, programvara, Datorikon

Automatiskt genererad beskrivning

9. Samlingstid: vill du ange en samlingstid, avmarkera rutan Ingen samlingstid så får du möjlighet att ställa in hur lång tid innan ni har samling.

En bild som visar text, skärmbild, skärm, Teckensnitt

Automatiskt genererad beskrivning

10. Klicka på Spara