Skapa kommunfil

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på LOK i toppmenyn.

3. Klicka på Kommunfil i vänstermenyn.

4. Klicka på knappen Skapa kommunfil till höger på sidan.

5. Välj period: välj för vilken period du vill skapa en kommunfil.

6. Meddela via e-post: om du vill få notifiering via e-post när filen finns tillgänglig på föreningens sida i IdrottOnline bocka i rutan vid Meddela via e-post och ange din e-postadress i fältet Mottagare.

7. Bocka i att du har läst texten Jag har läst nedanstående och bekräftar...

8. Klicka på Skapa

9. Filen skapas inom 24 timmar och läggs i listan under Skapade kommunfiler.

10. För att ladda ner en skapad fil för en period klicka på knappen Hämta fil i kolumnen XML-fil.

11. För att exportera listan med kommunfiler (OBS! Inte kommunfilernas innehåll utan bara listan) till Excel, klicka på Exportera.

I de fall där kommunerna automatiskt kan hämta kommunfilerna i IdrottOnline så kan föreningen godkänna att kommunen får göra detta. Så här går ni tillväga:

1. Från period / Till period: välj mellan vilka datum ni tillåter kommunen att hämta filer.

2. Bocka i rutan för godkännande.

3. Klicka på Spara