Nedläggning av Episerver - Idrottonlines hemsideverktyg

RF har i många år erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem. På grund av ökade kostnader för den lösningen från och med den 1 januari 2023 kommer RF att behöva byta hemsidesleverantör. Därmed har vi inte längre möjlighet att erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund.

 

Avvecklingen gäller endast IdrottOnline hemsida, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar. 

RF kommer analysera hur övriga delar av IdrottOnline kan integreras på bästa sätt med andra hemsideslösningar. RF kommer även ta fram verktyg för export av visst innehåll från nuvarande hemsidor. Observera att föreningar och förbund måste ha bytt leverantör för hemsida senast den 31 december 2022. 

 

Gott om alternativ på marknaden 

Marknaden för hemsidor har utvecklats enormt de senaste åren. Idag finns ett flertal kostnadsfria och högkvalitativa produkter med stora möjligheter till skräddarsydda anpassningar. Vi rekommenderar de föreningar som använder IdrottOnline hemsida att välja något av de kostnadsfria alternativ för hemsida som idag finns på marknadeneller vända er till andra aktörer som erbjuder föreningsadministrativa system med hemsida. 

 

Kontakt för frågor 

RF kommer att stötta de specialidrottsförbund som ska byta hemsida, genom att kring årsskiftet 2021/2022 ta fram rekommendationer för ny lösning. Kontakta gärna ert förbund för att kunna samverka i övergången till ny hemsida. 

 

Vid frågor om avvecklingen av hemsidorna i IdrottOnlinekontakta IdrottOnlines support. 


Ni hittar FAQ här: https://support.idrottonline.se/support/solutions/folders/11000018229

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.