Skapa formulär

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna upp resursfönstret.

4. Öppna gadgeten som heter "Formulär". Om den inte finns inlagd i ert resursfönster lägger ni till den. Information om hur man gör detta finns i lösningen ”Redigeraläge – Gadgets”.

5. Välj den mappen som ni vill att formuläret ska ligga i

6. Klicka på "Nytt formulär".

7. Namnge formuläret och klicka på ”OK”.

8. Då kommer man till denna vy och ett tomt formulär är skapat.

9. Först när ni klickar på "Publicera?" och sedan "Publicera"/"Publicera ändringar" så sparas formuläret och kan läggas upp på hemsidan.

Se lösningen "Hemsida -> Formulär -> Redigera formulär" för information om hur man använder formulärelement för att designa formuläret.

Se lösningen "Hemsida -> Formulär -> Lägg ut formulär på sida" för information om hur man gör för att publicerar ett formulär på hemsidan.