Integration med externa applikationer

1. Logga in via https://login.idrottonline.se/.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Integration" i vänstermenyn.


4. För att aktivera en integration klickar du "Lägg till integration" och väljer systemet som du vill integrera med. 


5. Har man en integration aktiverad så ser man dessa och de senaste importerna som har gjorts till IdrottOnline från den externa applikationen. Här ser man också vem som aktiverade integrationen, om det finns någon idrottskoppling till integrationen, när senaste importen gjordes, vilken typ av integration det är och vad som är syftet med behandlingen. Saknas syfte med behandlingen så har inte det externa integrationsbolaget/integrationssystemet lagt upp någon information till föreningarna. Önskar ni vet syfte med behandlingen och informationen saknas så behöver ni kontakta det externa integrationsbolaget/integrationssystemet. 


6. För att inaktivera en integration så markerar man integrationen och klickar sedan på knappen "Inaktivera".


7. Man kan filtrera sin sökning av integrationer genom att välja integrationstyp, sök på specifik extern applikation samt på idrotter som finns kopplade till integrationer. När man gjort sina filtreringsval klickar man på "Sök". Sökresultatet kommer visas strax under. 


8. Under "Integrationer - Inaktiverade integrationer" så ser man alla integrationer mellan IdrottOnline och externa applikationer som föreningen kan aktivera.
9. För att aktivera en integration så markerar man integrationen och klickar sedan på knappen "Återaktivera". 


10. Under "Integrationer - Sök importstatus" så kan man söka på och se de olika importer som har gjorts. Vill man se en specifik import så klickar man på "Klart" i fältet "Status". 


När en aktivering av integrationen är gjord i IdrottOnline så behöver aktivering även ske hos den externa aktören som tillhandahåller applikationen. För mer information om hur man går tillväga för att aktivera integrationen hos externa applikationer så hänvisar vi er till respektive extern aktör.

För att kunna aktivera och administrera integrationerna i IdrottOnline så behöver man ha någon av följande roller: Förbundsadministratör, Klubbadministratör, Ordförande, Kassör, LOK-stödsansvarig firmatecknare eller Huvudadministratör. 

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.