Lägg till fil

1. Logga in på föreningens IdrottOnline-sida.

2. Klicka på det nu upplåsta hänglåset och sedan på "Redigeraläge" som visas i välkomstrutan.

3. Öppna resursfönstret.

4. Klicka på ”Media” .

Det finns tre olika sätt att ladda upp filer i den nya mediehanteringen:

Drag & drop-funktionen:

• Klickar in dig på den mapp som du vill att filen ska ligga i.
  • Därefter drar du en fil direkt från skrivbordet/mapp på datorn till mediehanteraren på IdrottOnline och släpper filen i rutan med texten ”Släpp filer som du vill ladda upp här”.
  • Filen kommer då sparas i den mappen som du valt att dra filen till.

Klicka på "+"-tecknet

• Klickar in dig på den mapp som du vill att filen ska ligga i.
  • Klicka på plustecknet nere till vänster.

• Klicka därefter på ”+” i pop up-fönstret.

• Välj sedan vilka filer som du önskar ladda upp i mappen genom att markera dem och klicka på ”Öppna”.
  • Därefter kan du stänga rutan genom att klicka på ”Stäng”. Skulle filerna inte ha hunnit laddats upp så kommer filerna fortsättas laddas upp i
    bakgrunden.

Klicka på knappen med tre vågräta streck och en pil neråt.

• Klicka in dig på den mapp som du vill att filen ska ligga i och klicka därefter på menyknappen till höger.
  • Klicka på ”Ladda upp filer”. Man kommer då vidare till en pop-up fönster.

• Klicka på ”+” i pop up-fönstret.

• Välj sedan vilka filer som du önskar ladda upp i mappen genom att markera dem och klicka på ”Öppna”.

• Därefter kan du stänga rutan genom att klicka på ”Stäng”. Skulle filerna inte ha hunnit laddats upp så kommer filerna fortsättas
    laddas upp i bakgrunden.

Rekommenderade bildstorlekar är

• Topplogga: 980 x 150 pixlar (valfri höjd beroende på vad man tycker är snyggast i höjdled)
  • Bilder under menyraden på startsidan: 780 x valfri höjd
  • Nyhetsbilder: 550 x valfri höjd
  • Anslagstavla: 195 x valfri höjd

Rekommendationer vid videoklipp:

Vissa filtyper visas inte korrekt i alla webbläsare. Därför är vår rekommendation att använda sig av en videodelningssida, t.ex. Youtube, och bädda in videoklippet därifrån.