Redigera en medlems roller

1. Logga in via https://login.idrottonline.se/.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.


4. Sök fram personen som man önskar redigera genom att fylla i information i något av sökfälten och sedan klicka på knappen "Sök". Vill man filtrera sin sökning ytterligare kan man göra en utökad sökning. Klicka i så fall på "Utökad sökning", då kommer fler sökfält upp och man kan specificera sin sökning ytterligare. Klickar man på "Sök" utan att fylla i information i något av sökfälten så visas samtliga medlemmar i sökresultatet. 


5. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Klicka på personens namn för att komma åt och redigera personen. 


6. Till höger kan man se roller som personen har blivit tilldelad, för att lägga till eller ta bort roller så klicka på "Redigera". 


7. Där kan man sedan då ta bort roller/behörigheter/grupptillhörigheter från personen genom att klicka på kryssen vid varje alternativ samt lägga till roller/behörigheter/grupptillhörigheter genom att söka fram och markera alternativet. När man gjort sina ändringar så klickar man på "Välj", då kommer man tillbaka till tidigare vy, redigera person. 


8. Har man gjort en ändring så sparar man detta genom att klicka på knappen "Spara". Roller kan i vissa fall ha Rollegenskaper. Detta markeras med ett blått kugghjul och då man klickar på den kan man sätta värden på den specifika rollen.


Om ett utropstecken syns bakom en roll betyder det att rollegenskap(er) finns angivet för denna person på denna roll. Rollegenskaper kan komma från ett förbund eller sättas av föreningen.

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.