Avsluta/Ta bort medlem

1. Logga in via https://login.idrottonline.se/.

2. Klicka på "Administration" i toppmenyn.

3. Klicka på "Personer" i vänstermenyn.


4. Ändra till föreningsläge om du inte redan är där. Du gör detta genom att klicka på "Ändra".


5. Välj sedan "Förening" i rullistan och klicka därefter på "Byt".


6. Sök fram personen som man önskar avsluta genom att fylla i information i något av sökfälten och sedan klicka på knappen "Sök". Vill man filtrera sin sökning ytterligare kan man göra en utökad sökning. Klicka i så fall på "Utökad sökning", då kommer fler sökfält upp och man kan specificera sin sökning ytterligare. Klickar man på "Sök" utan att fylla i information i något av sökfälten så visas samtliga medlemmar i sökresultatet. 


7. Sökresultatet visas längre ner på sidan. Markera personen eller personerna som man önskar ta bort/avsluta. Klicka därefter på knappen "Avsluta/Ta bort" och klicka därefter på "Avsluta medlem" eller "Ta bort medlem". 


8. Väljer man att avsluta medlemmen så får man upp en ruta där man kan fylla i avslutningsdatum och en anledning (fälten är frivilliga att fylla i). Man ser även eventuella grupper som personen är med i och att de kommer tas bort ifrån dessa. För att avsluta medlemmen, klicka på "Spara".  


9. Väljer man att ta bort medlemmen så får man upp en ruta där man får frågan om man verkligen vill ta bort medlemmen. För att ta bort medlemmen, klicka på "Spara". Avsluta medlem behåller sökbarheten och sparar uppgifterna om personen skulle bli medlem igen. Ta bort medlem tar bort sökbarheten och inga uppgifter sparas. 

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.