IdrottOnline: Planerat driftsstopp i slutet av maj

Systemet är uppe igen. Om ni fortsatt inte kommer in, rensa cachen i er webbläsare så kommer det att fungera.


På grund av tekniskt underhåll kommer IdrottOnline vara nedstängt från den 22 maj (kl 23.59) till och med den 24 maj kl 08.00. 

Vad påverkas under driftsstoppet? 

Driftsstoppet påverkar alla moduler i IdrottOnlineappen IdrottOnline och LOK-appen. Även SISU Förlags utbildningsportal https://utbildning.sisuforlag.se/ kommer vara nedstängd. 

  • Inloggningssidan visas men du kan inte logga in  
  • Glöm inte att spara dina ändringar den 22 maj. Om du är inloggad och inte har sparat ditt arbete när driftstoppet startar vid midnatt så förlorar du dina ändringar 
  • Allt kommer se ut som vanligt när du åter loggar in igen efter driftsstoppet 

Påverkas aktivitetsregistrering? 

Ja och nej. Ingen aktivitetsregistrering kan ske i aktivitetsmodulen eller i LOK-appen under driftsstoppet men om du aktivitetsregistrerar i ett externt system, som integrerar med IdrottOnline, så kommer du kunna göra det även under denna period Registrering som sker i ett externt system under driftsstoppet synkroniseras med IdrottOnline när systemet är igång igen den 24 maj. 

Påverkas några API:er eller tjänster under driftstoppet? 

Ja, följande API:er och tjänster påverkas, dvs fungerar inte under driftsstoppet:  

  • Anmälan till utbildning 
  • Föreningsansökan  
  • Ansökan om namnbyte 

Följande API:er påverkas däremot inte: 

  • Sök utbildning 
  • Sök organisation (Hitta inom idrottsrörelsen) 

Kommer jag kunna anmäla mig till utbildningar eller lägga upp nya utbildningar?  

Det kommer inte vara möjligt att anmäla sig till utbildningar via https://utbildning.sisuforlag.se/ eller utbildningsmodulen i IdrottOnline. Det kommer inte heller vara möjligt att lägga upp nya utbildningar under driftsstoppet då utbildningsportalen påverkas eftersom det finns beroenden mot utbildningsmodulen i IdrottOnline.  

Hur påverkas integrationer med databasen av driftsstoppet? 

Importservice och Exportservice kommer att stängas ner under driftstoppet. Externa integratörer kan ladda upp filer till Riksidrottsförbundets sftp-server. Filerna synkroniseras in till IdrottOnline när systemet är uppe igen. 

Påverkas kalendern?  

Kalendrar i externa system som integrerar med IdrottOnline påverkas inte av driftstoppet i IdrottOnline. Information som läggs in i kalendern under driftsstoppet synkroniseras till IdrottOnline när synkronisering mellan IdrottOnline och kalendern i det externa systemet åter är igång. 


Vid frågor, vänligen kontakta supporten IdrottOnline 

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.