Lägg till medlem

1. Logga in i IdrottOnline via https://login.idrottonline.se/

2. Klicka på Administration i toppmenyn.

3. Klicka på Personer i vänstermenyn.

4. Om du är inne på förening så kommer medlemmen läggas till i föreningen och du kan markera medlemmen aktiv i flera idrotter. Är du inne på en sektion så läggs medlemmen till i föreningen och blir per automatik markerad som aktiv i idrotten.

5. Klicka på Lägg till medlem.

6. Fyll i fullständigt personnummer så hämtas namn och adress automatiskt från Skatteverket.

7. Klicka på Nästa

8. Lägg till information såsom telefonnummer, e-postadress och aktiv i idrott (om via föreningsläget).

9. Klicka på Spara för att lägga till medlemmen.

10.  Om personen saknar fullständigt personnummer, är utländsk medborgare eller prova-på-medlem:

• Saknar fullständigt personnummer: Om du inte har tillgång till personens fullständiga personnummer fyll i födelsedatum och bocka i rutan Ofullständigt personnummer
  • Saknar fullständigt personnummer och är utländsk medborgare: Om personen saknar ett fullständigt personnummer och är utländsk medborgare fyll i födelsedatum och bocka i båda rutorna Ofullständigt personnummer och Utländsk person. Namn och adress behöver fyllas i manuellt. Om personen har markerats som utländsk person behöver även nationalitet väljas.
  • Prova-på-medlem: Om medlemmen ska markeras som prova-på-medlem, bocka i rutan Prova-på innan du går vidare.

11. Klicka på Nästa

Observera att en medlem som är svensk medborgare med ofullständigt personnummer inte är LOK-stödsberättigad vilket gör att föreningen inte kan få LOK-stödsbidrag för denna medlem. Är personen utländsk medborgare så är medlemmen LOK-stödsberättigad.